
Yumurta Dondurma Nedir ?
Kadınların iş hayatındaki kariyer planları, evlilik yaşının ertelenmesi, çocuk sahibi olmanın ileriki yaşlarda düşünülmesi nedeniyle yumurta dondurma işlemi günümüzde oldukça popüler olan ve en sık talep edilen bir işlemdir. Hamilelik fikrini tamamen kafanızdan atmak istemiyorsanız ve şu an sahip olduğunuz sağlıklı yumurtalıkları ileriki dönemde hamile kalmak için kullanabilirsiniz. Özellikle 35 yaşından sonra hızlı bir şekilde yaşanan üreme hücrelerindeki düşüş, kadınları zor durumda bırakabilmektedir.
Yumurta Dondurma İşlemi Kimler İçin Uygundur ?
- 35 yaşını aştığı halde, henüz evlenmemiş ya da çocuk planı yapmamış olanlar.
- Kariyer planlarından dolayı, gebelik sürecini ertelemek zorunda kalanlar
- Radyoterapi, kemoterapi, ışın tedavisi gibi tedaviler geçirmek zorunluluğundan, tedavi sonrasında doğurganlığını kaybetme durumuyla karşı karşıya olanlar.
- Erken menopoz riski taşıyanlar
- Cerrahi operasyonlarla, yumurtalıkları alınacak olanlar
- Bekar kadınlar yumurta dondurma işleminden faydalanabilir.
Yumurta Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır ?
Yumurta dondurma işlemi bayanın adet döngüsünün 2. yada 3. günü 10-12 günlük yumurta geliştirici iğne kullanımı ile başlar. Bu iğne kullanımı yaşadığınız yerde yapılabilir. Yumurtalar gelişimini tamamladıktan sonra çatlatma iğnesi yapılacak 36 saat sonra merkezimizde ağrısız ve acısız bir şekilde hafif uyku halinde olarak vajinal yoldan toplanır. Bu işlemde amaç hastanın normal adet döngüsünde birkaç tane olgunlaşan yumurta hücrelerini ilaç yardımıyla uyararak daha fazla sayıda yumurta hücresi elde etmek ve ileride gebelik şansını en üst seviyede tutmaktır.
Yumurta Dondurma İşleminde Başarı Şansı Nedir ?
Merkezimizde, yumurta dondurma işlemi sonrası çözünen yumurtalardan elde edilen gebelik oranları, tüp bebek tedavisinde elde ettiğimiz canlı yumurta ile başarı şansı hemen hemen aynıdır. Vitrifikasyon yöntemi ile dondurulan yumurtalar, yumurta kalitesi yönünden bir sorun yoksa, %90’ın üzerinde bir başarı ile dondurularak çözülebilmektedir.