tüp bebek, tüp bebek merkezi, tüp bebek tedavisi, en iyi tüp bebek merkezi, yumurta donasyonu, yumurta donasyonu fiyatları, tüp bebek tedavisi fiyatları, tüp bebek süreci, aşılama tedavisi, taşıyıcı annelik fiyatları, tüp bebek cinsiyet seçimi, yumurta nakli, yumurta dondurma işlemi, yumurta dondurma, tüp bebek tedavi fiyatları, tüp bebek tedavi süreci, cinsiyet seçimi, tüp bebek, genetik tüp bebek fiyatları, en iyi tup bebek hastaneleri, aşılama tedavisi fiyatları, yumurta bağışı, cinsiyet seçimi, yumurta donörü olmak, embriyo donasyonu fiyatları, embriyo donasyonu, yumurta donörü fiyatı,, kıbrıs tüp bebek merkezi, kıbrıs tüp bebek, tüp bebek fiyatları, tüp bebek merkezi, tüp bebek, tüp bebek tedavisi, en iyi tüp bebek merkezi, yumurta donasyonu, tup bebek, kibris tup bebek donasyon
BBLife Tüp Bebek Merkezi:

Taşıyıcı Annelik Nedir ?

Taşıyıcı annelik, rahminde bebek taşıması mümkün olmayan kadınlar için uygulanan bir yöntemdir. Çeşitli sebeplerle gebe kalmasında hayati sakıncası olan, rahimi elverişsiz ya da hiç olmayan bayanlar taşıyıcı annelik ile evlat sahibi olabilmektedir. Bu yöntemle doğan çocuk, tamamen yumurta ve sperm sahibinin genetiğini taşır. Yani biyolojik olarak yumurta ve spermi alınan kişi anne babadır. Taşıyıcı anneden hiç bir genetik özellik bebeğe geçmez. Taşıyıcı Annelik yöntemine başvuran kişi her zaman kendi yumurta ya da spermini kullanmak zorunda değildir. Eğer kendi yumurta ya da sperminin kullanımı mümkün değil ise bütün bağış seçenekleri gözden geçirilerek, donasyonlu taşıyıcı annelik programına geçiş yapılabilir.
Bir çok ülkede uygulanmayan taşıyıcı annelik yasal olarak merkezimizde uygulanmaktadır.

Kimler Taşıyıcı Annelik Tedavisinden Yararlanabilir ?

  • Doğuştan uterus (rahim) yokluğu
  • Uterusun (rahimin) herhangi bir sebeple alınmış olması
  • Uterusun (rahimin) doğumsal anomalileri (T şeklinde veya Hipoplastik Uterus) olması
  • Uterusun düzeltilemez olması
  • Kadının hayatını tehlikeye atabilecek tıbbi endikasyonlar (kalp hastalığı, ciddi böbrek yetmezliği, meme kanseri öyküsü, HELLP Sendromu gelişmiş olması.
  • Eşcinsel çiftler taşıyıcı annelik tedavisinden yararlanabilir.

 

Kimler Taşıyıcı Anne Olabilir?

  • 19-36 Yaş aralığında olanlar
  • Bulaşıcı herhangi bir hastalığı olmayan kadınlar
  • Alkol, sigara ve madde bağımlılığı olmayan kadınlar
  • En az 1 gebelik geçirmiş ve canlı doğum yapmış kadınlar
  • Kronik herhangi bir rahatsızlığı olmayan kadınlar
  • Psikolojik olarak normal kabul edilen kadınlar
  • Beden kitle indeksi normal olan kadınlar taşıyıcı anne olabilirler.

 

Taşıyıcı Annelik Süreci ?

Taşıyıcı annelik tedavisinde ilk adım anne ve baba adayının testlerinin yapması ile başlar. Belirli testlerden geçtikten sonra tedavi ayı belirlenir.
Anne adayının adet döngüsünün 2. yada 3. Günü yaşadığı yerde 10-12 günlük iğne tedavisi başlanır.
Gelişimini tamanlayan yumurtalar merkezimizde 36 saat sonra ağrısız ve acısız bir şekilde genel anestezi altında toplanır. Aynı gün baba adayından sperm örneği alınarak embriyolar oluşturulur.
Oluşturulan embriyolar taşıyıcı anneye rahim hazırlığı tamamlandıktan sonra transfer edilir. Kalan embriyolar hastanın isteği üzerine dondurularak saklanır.

 

Taşıyıcı Annelikte Yasal Prosedür Nedir ?

Yasal prosedürün yerine getirilmesi ve bu işleme başvuran çiftlerin haklarını korumak amacı ile taşıyıcı annelik konusunda ekibimiz, Kıbrıs için başvuran çiftler adına devletten izin prodesüdürünü tamamlar. Gürcistan’da başvuran çiftler için ise taşıyıcı anne ile Gürcistan devleti tarafından yetkilendirilmiş noterde hem Türkçe hem de Gürcüce hazırlanan, ailenin ve doğacak bebeğin tüm yasal haklarını koruyan düzenlemeleri içeren sözleşmenin yapılmasını sağlar.
Böylece taşıyıcı anne doğum yaptıktan sonra doğacak olan bebek tamamen çifte ait olur ve taşıyıcı anne bebek üzerinde hiçbir hak talep edemez. Buna ek olarak doğum belgesinde anne olarak genetik annenin adı, baba olarak da genetik babasının adı yazılmaktadır.
Bu işlemi bekar erkekler de bebek sahibi olmak için prosedürlere uygun olarak yaptırabilirler.