tüp bebek, tüp bebek merkezi, tüp bebek tedavisi, en iyi tüp bebek merkezi, yumurta donasyonu, yumurta donasyonu fiyatları, tüp bebek tedavisi fiyatları, tüp bebek süreci, aşılama tedavisi, taşıyıcı annelik fiyatları, tüp bebek cinsiyet seçimi, yumurta nakli, yumurta dondurma işlemi, yumurta dondurma, tüp bebek tedavi fiyatları, tüp bebek tedavi süreci, cinsiyet seçimi, tüp bebek, genetik tüp bebek fiyatları, en iyi tup bebek hastaneleri, aşılama tedavisi fiyatları, yumurta bağışı, cinsiyet seçimi, yumurta donörü olmak, embriyo donasyonu fiyatları, embriyo donasyonu, yumurta donörü fiyatı,, kıbrıs tüp bebek merkezi, kıbrıs tüp bebek, tüp bebek fiyatları, tüp bebek merkezi, tüp bebek, tüp bebek tedavisi, en iyi tüp bebek merkezi, yumurta donasyonu, tup bebek, kibris tup bebek donasyon
BBLife Tüp Bebek Merkezi:

Sperm Donasyonu (Nakli) Nedir?

Sperm donasyonu ile tüp bebek tedavisi çeşitli nedenlerle erkeğin sperminin kullanılması mümkün olmayan durumlardan sperm bankasından, erkeğin fiziksel özelliklerine, yapısına, etnik kökenine ve kan grubuna uygun sperm hücresi seçilmesi ve bu sperm hücresi ile  anne adayından alınan yumurtanın, döllenerek, embriyo haline getirildikten sonra anne adayına transfer edilmesi durumudur. Erkekten doğal yolla sperme ulaşılamadığı durumlarda, TESA ya da TESE operasyonları ile testisinden iğne yardımıyla ya da doku alımıyla sperm elde edilmesi mümkündür. Ancak doğuştan sperm üretiminin olmaması veya sonradan geçirilen hastalıklardan ya da dış etkenlerden dolayı spermin tamamen sıfırlanması, testisin hasar görmesi gibi durumlarda, bu iki yöntemle de sperm elde etmek mümkün değildir.

 

Hangi Durumlarda Sperm Donasyonu Tercih Edilir ?

  • Erkek kısırlık (Düşük sperm veya geçirilmiş bir hastalık)
  • Erkek tarafında kalıtsal genetik hastalık ve taşıyıcılık olması halinde
  • Anne olmak isteyen bekar kadınlar
  • Azospermi micro TESE ya da TESA işleminde sperm elde edilememesi durumunda sperm donasyonu tercih edilir.

 

Banka Sperminin Seçimi ?

Sperm Nakli için bankadan seçilen spermler önceden temin edilerek merkezimize getirilir. Geniş sperm havuzu sayesinde istediğiniz özellikte seçim yapılmaktadır. Bu aşamada, fiziksel özellikleriniz ve kan grubu bilgilerinizin yer aldığı sperm donörü alıcı formunu doldurmanız istenir. Donör formundaki bilgileriniz doğrultusunda seçebilmeniz için en uygun donör seçenekleri size iletilir. Erkeğin fiziksel özellikleri, saç rengi, göz rengi, vücut yapısı, kan grubu dikkate alınacak seçim yapılmaktadır.

 

Sperm Bağışcılarına Yapılan Testler Nelerdir ?

Tüm donörler, sperm bankaları tarafından kapsamlı sağlık taramalarından ve genetik testlerden geçirilmektedir. Sperm donasyonu için kullanılan banka spermlerinde ileride sorun yaşanmaması için HIV, Hepatit B, Hepatit C, Sifilis, Klamidya, Gonore, Kistik fibroz, Talasemi (Thalasemia) ve Karyotip (46 XY) taramaları yapılmaktadır.

 

Sperm Donasyonu (Nakli) Aşamaları Nelerdir?

Sperm Donasyonu tedavisinde vericinin belirlenmesinden sonra klasik tüp bebek tedavisi aşamaları başlamaktadır. Anne adayının adet döngüsnün 2. yada 3. günü yaşadığı yerde 10-12 günlük iğne tedavisi gördükten sonra çatlatma iğnesi yapılır ve yumurtalar Kıbrıs’ta 36 saat sonra ağrısız ve acısız bir şekilde toplanır. Seçtiğimiz banka spermi ile toplanan yumurtalar laboratuvar ortamında döllenme işlemine alınır. 5 günlük döllenme süresinden sonra gelişen en kaliteli embriyolar anne adayına transfer edilir. İşlemden 12 gün sonra gebelik testi yapılarak tarafımıza mutlu haber verilir.