tüp bebek, tüp bebek merkezi, tüp bebek tedavisi, en iyi tüp bebek merkezi, yumurta donasyonu, yumurta donasyonu fiyatları, tüp bebek tedavisi fiyatları, tüp bebek süreci, aşılama tedavisi, taşıyıcı annelik fiyatları, tüp bebek cinsiyet seçimi, yumurta nakli, yumurta dondurma işlemi, yumurta dondurma, tüp bebek tedavi fiyatları, tüp bebek tedavi süreci, cinsiyet seçimi, tüp bebek, genetik tüp bebek fiyatları, en iyi tup bebek hastaneleri, aşılama tedavisi fiyatları, yumurta bağışı, cinsiyet seçimi, yumurta donörü olmak, embriyo donasyonu fiyatları, embriyo donasyonu, yumurta donörü fiyatı,, kıbrıs tüp bebek merkezi, kıbrıs tüp bebek, tüp bebek fiyatları, tüp bebek merkezi, tüp bebek, tüp bebek tedavisi, en iyi tüp bebek merkezi, yumurta donasyonu, tup bebek, kibris tup bebek donasyon
BBLife Tüp Bebek Merkezi:

Aşılama (IUI) İşlemi Nedir?

Günümüzde bebek sahibi olmak isteyip de 1 yıldan fazla düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerde ilk uygulanan yöntem aşılama veya tüp bebek tedavi yöntemidir. Aşılama tedavisi erkekten alınan spermlerin ince plastik bir kanül yardımıyla rahmin içerisine bırakılması işlemidir. İlk aşama olarak kadının yumurta rezervi, erkeğin spermiyogram testi yapılır. Ayrıca kadınlarda HSG adı verilen rahim filmi yöntemiyle rahim boşluğu ve fallop tüplerinde bir tıkanıklık olup olmadığı incelenir.

Aşılama işlemi; tıp literatürende “intrauterin inseminasyon” veya “inseminasyon” olarak tanımlanmaktadır.

 

Aşılama Kimler İçin Uygundur ?

  • 1 yıldır korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olmayanlar
  • Sperm kalitesi ve miktarı düşük olan hastalar
  • Açıklanamayan infertilite
  • Cinsel işlev bozuklukları olan hastalar aşılama (IUI) işlemi için uygundur.

 

Aşılama Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Anne adayının adet döngüsünün 2. yada 3. günü düşük dozda yumurta uyarıcı iğneler kullanılmaktadır. Bu süreç yaklaşık 10-14 gün sürmektedir. Yumurtanın büyümesini takip etmek için belirli aralıklarla ultrason işlemi yapılmaktadır. Yumurtalıklar yeterince olgunlaştığında stimülasyon aşaması sona erer ve yumurtalara çatlatma iğnesi yapılır. İdeal olarak bu iğneden 36-48 saat sonra baba adayından alınan sperm örneği ile aşılama işlemi (inseminasyon) yapılır.

 

Aşılama İle Tüp Bebek Tedavisinin Arasındaki Fark Nedir ?

Aşılama işleminde düşük dozda iğne kullanılır ve baba adayından alınan sperm rahim içine bırakılır. Maliyeti düşük ve gebelik şansı %20 dir.
Tüp bebek tedavisinde anne adayı yaşına ve hormon değerlerine göre ilaç dozu kullanır, yumurtalar vajinal yoldan toplanır ve baba adayından alınan sperm ile laboratuvar ortamında döllenir. 5 günlük dölleme sürecinden sonra anne adayının rahmine embriyo olarak transfer edilir. Başarı şansı aşılama oranına göre oldukça yüksektir.